De Primrose School

De Primrose School in Puducherry, Zuid-India is zo’n school. Kinderen vanaf 2,5 jaar leren spelenderwijs zo veel en zo snel dat zij geen huiswerk nodig hebben of krijgen (ook niet als ze achter lopen).
De methode van leren in vrijheid werkt zo goed dat examens of repetities onnodig zijn. Om voor de universiteit te kunnen kwalificeren moet er een officieel door de overheid gehouden examen worden gedaan. Alle leerlingen doen het examen en iedereen slaagt. Iedereen kwalificeert zich zelfs om tot Oxford of Cambridge te worden toegelaten.
En… er is meer: er wordt niet gepest en er is geen ongezonde competitie tussen de kinderen op een Glenn Doman geïnspireerde school. Er is geen schooluitval, er zijn geen drop-outs. Kun jij berekenen hoeveel geweld dat later in de maatschappij scheelt?

Wij, aspirant ware vrouwen, zien dat voor alles in het leven, voor elk probleem, al een goede oplossing gevonden en ontwikkeld is. Waarom zouden we genoegen nemen met scholen waar kinderen met tegenzin naar toe gaan, waar getreiterd en gepest wordt,
waar een kind niet veilig is, waar kinderen de school verlaten, waar kinderen niet spelenderwijs kunnen leren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar