Introductie Chafia Boharb

Chafia Boharb

Kennismaking met Chafia Boharb, de eerste ‘Nanny leert je lezen’ van Nederland

Het idee van de ‘Nanny leert je lezen’ is gebaseerd op onze ervaring en kennis van het Glenn Doman onderwijs. Ik wil graag mijn ervaring en kennis op het gebied van kinderopvang op een bijzondere manier voortzetten.

Ik ben 34 jaar oud en werk sinds  2005 in de kinderopvang in Almere. Op mijn negende kwam ik naar Nederland en had nog nooit op school gezeten in mijn eigen land Marokko.Ik kon geen Nederlands spreken of verstaan en kwam in de derde groep van de basis school hier in Almere. Erg spannend allemaal, want hoe kon ik mij uiten als ik nergens iets van begreep. Gelukkig kwam de school met een oplossing en kreeg ik elke vrijdag praktijkles: ik werd meegenomen naar de markt of naar de ijsbaan en men liet mij dingen zien en noemde het woord erbij. Bijvoorbeeld door een banaan aan te wijzen en het woord te zeggen. Of ik kreeg Nederlandse les met behulp van plaatjes van een heel lief mevrouwtje. Na twee jaar kon ik vrij goed de Nederlandse taal verstaan en spreken. Het leren schrijven heeft me veel meer moeite gekost.

Door deze achtergrond begrijp ik heel goed hoe het is om tweetalig te zijn opgevoed en/of om een leerachterstand te hebben. Voor ons soort  kinderen kan het erg moeilijk zijn te leren spreken/schrijven in de tweede taal. Als dit niet vroegtijdig wordt ingehaald, kun je er de rest van je leven last van houden. Juist door mijn beroep in de kinderopvang merk ik duidelijk dat er veel leerachterstand is in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Soms zelfs nog bij 8 jarigen. En daarom wil ik me heel graag inzetten om dergelijke beperkingen bij andere kinderen te voorkomen.

Door mijn kennismaking met de Glenn Doman leermethode heb ik ontdekt dat bij elk kind, elke mogelijke lees/leerachterstand spelenderwijs kan worden weggenomen. Daardoor kunnen we zorgen voor kinderen met een vrije en blije, onbezorgde toekomst. Doet u mee?

1 comment for “Introductie Chafia Boharb

  1. 29 mei 2013 at 19:43

    Ik ben erg benieuwd naar het stippen tellen, Nanny leert je rekenen pakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar